Monday, September 26, 2005

A nyaralas folytatodik!

Na vegre talalkoztam Manussal. A hetveget egyutt toltottuk, jartunk sokfele, utaztunk mindenfelen: buszon, hajon, metron, korhintan, kocsival, es a csajszi meg vonaton is.
Szombaton Koran kezdtem, 9:10-re mar ott voltam Londonban, aztan Manusektol bebuszoztunk az oriaskerkhez ( s mint mindig, most is az emeleten ultunk).
Ezt a cuccot a British Airways uzemelteti LondonEye neven es ez egymaga tobb profitot termel a cegnek mint az osszes tobbi repulogepe. A hosszu soron jot rohogtem eloszor, majd eszre vetem a tobbi reszet is, azaz a hosszabbik felet (meghogy a felet…!) Ditte bebi kozben ugy orult Londonnak, hogy elhagyta az LKV napijegyet. (A mult vasarnap csak egy kolcsontelefont hagyott el, es meg benne volt a ritmusban.) Sebaj, a hajora ugyis kulonjegyet kellett venni, mert a temzei ut kovetkezett.
Lecsordogaltunk Greenwichbe, megbamulva kozben a folyoparti varost: a parlamentet, a Big Bent, a Towert, a halpiacot, a Belfast hadihajot, a Waterloo, London es Tower hidakat, Europa legmagasabb toronyhazat, meg oreg parti kocsmakat. Odaerve az obszervatoriumnal megneztuk Greenwich nevezetesseget a nulladik hosszusagi fokot, ide-oda lepvea Fold egyik majd masik felere. Az uj telefonnal csinaltunk is nehany szupernek nem igazan momdhato kepet.
Itt egyebkent mar Rudival voltunk, egy nemet turistagyerekkel, akit a hajon szedtunk fel es akivel dinnerig egyutt jartuk Londont.
Busszal be a Waterloo-ra megint, onnan a Piccadilly Circus-re metroval. A metrorendszer persze olyan buzi, hogy annyit kellet masznunk a peronig, amennyivel mar a PC-re is eljutottunk volna gyalog.
Ott aztan megkerestuk a Chinatown-t – ezen a sargan meg atmentunk…-es benyomtuk a legszarabb kinai kajat amit valaha is ettunk. A tetuladak raadasul ginger beer helyett sort hoztak, pffujjj, ezt a szart igya csak Vlagya!
Itt Ruditol elvaltunk es barangoltunk tovabb:
Trafalgar Sq, Oxford Circus, Oxford St, Bond St, Hyde Park, Soho – oriasi nyuzsges, bolt hatan bolt, kajalda mellett kajalda, mozik es szinhazak egymas hegyen hatan. BRUTALIS! Ezt mind latni kell es benne lenni! Rengeteg feny, rengeteg szin!
Utaztunk a regi emeletes buszokon is, sokkal jobbak mint a tobbi – ezekre eleg csak felpattani, vagy csak leugrik az ember, ha lassit a busz.A Speaker`s Corner-nel mar a kutya sem volt es nekunk is sietnunk kellet haza Dulwich-be, mert mar keso volt es mentunk volna tovabb Camberley-be.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home