Tuesday, May 15, 2007

Az utódhoz

Szüleink még nem rendelkezhettek úgy ezzel a nyitott világgal, mint mi tehetjük, bár ők talán a könyveket valamivel jobban bújták nálunk.
Ha be tudták szerezni és feltéve, ha tudták, mit akarnak beszerezni...

Ellenben nekünk már itt van az internet, a dvd, a NatGeoCh, a DisCh, az Animal Planet, és még jó sok csatorna, több újság, és még több tapasztalat, meg ki tdja még mi minden.
Csupa ragyogó eszköz, amit vígan bevethetek, hogy a kis emberke, amikor megérkezik, sokkal felkészültebben jöjjön mint mi tettük anno, és sokkal jobb legyen neki - bizonyos szempontokból persze (az idő kerekét már nem lehet visszaforgatni, sokan vagyunk és még többen leszünk, és több ember gyorsabban formálja a környező világot.)

Legelső könyvünk: Babajelek
Már régen is hallottam erről, vagy ha látta valaki, a Vejedre ütök című filmben is lehet találkozni vele. Ragyogó segítség az aprónép megértéséhez és a kétoldalú kommunikációhoz.
Egyszerű jelbeszéd - mint a süketnémáké - kötöttségek nélkül, mert egyénileg is fejleszthető akár, sőt a gyerekek is imádják és gyorsabban is meg tudnak így tanulni beszélni.
Webcím angolul tudóknak: www.babysigns.com

Diapozitív metódus. Egy meglepő kezelés, ami mind az anyuka, mind az apuka s mind a magzat számára fontos és hasznos. Ez a születés előtti stressz kezelése, ami az izmokban van lerakódva. A baba számára azért fontos, mert születés előtt az édesanya mintegy átadja ezeket a stresszeket, mint valami örökséget, s ez megelőzhető így, születés után pedig a már felgyülemlett stresszt lehet levezetni és megszüntetni.
Sok érdekes cikket lehet erről találni, de ugye itt is előbb azért hallani kellett róla.

Stressz a méhben? Igen. Ha a baba már hall, akkor nem csak anyukája szívverését hallja, de minden élesebb külső zajt is, amit könnyen kellemetlennek találhat, megijjedhet, és még sírhat is! Ráadásul az anyuka mindennemű érzelmi állapota áttevődik a babára, hiszen egy rendszeren vannak - amit érez anyu, azt érzi a magzat is. Ezért csak nyugalom faterok- nuku stressz, nincs vita, szó sem lehet veszekedésről, itt csak szeretni lehet! Le kell nyelni a gombócot - bizony, nem a kis törpe tehet róla, hogy ott van, ahol...! Legyen még csak embrió, már szeretni kell, de nagyon! A bűntudat, a felkészületlenség érzése, az éretlenség gondolata, a nem várt nem gondolata mind hatással vannak és lesznek a babára.
Ott van és kész, VAN, mindegy hogy fiú vagy lány - az egy kis pici csodapofa, akit eztán aztán istápolni kell, terelgetni, mutatni neki az utat, imádni, hogy nagykorára a legtökösebb csávó, vagy legmenőbb csaj lehessen.

Zene: MOZART Van bizony valami, amit úgy hívnak, hogy Mozart effektus. Mozart zenéje hihetetlen hatással van az emberi elmére, s főképpen a még nagyon fogékony gyermeki agyra:
jobban és pontosabban működik, gyorsabban fejlődik, és megnyugtat. Ha valami bonyolult munkát kell végezni érdemes Mozartot hallgatni közben, mert színte "gépzsírként" működik, javítva a teljesítményt, s csökkenti a stresszt.

Zenei trükként olyan javaslatot is olvastunk, hogy lefekvéskor a magzatnak érdemes lejátszani valami kellemes muzsikát, s ez így összekapcsolódva a kellemes élménnyel születés után elsőrangú segítség altatáskor, amikor felidéződik a pihenés emléke. (Valahogy így.)

Köldökzsinórvér. E vérben található az őssejt. Egy olyan sejt az emberi szervezetben, ami bármiféle sejtté átalakulhat. Ez egy szuper titkosfegyver, amivel szüleink még nem ruházhattak fel minket, így mi aztán tényleg kénytelenek vagyunk egészségesen élni, vigyázva nagyon mindenünkre!
De az utód, neki már ott van a bankban a vére, s legyen valami genetikai gáz, vérzékenység, fehérvérűség, (s nem kell félni, hosszú a betegségek és szindrómák listája), akármikor rendelkezésére áll és felhasználható a saját vére. Errefelé legújabban szilánkos töréseknél használják a roncsolt csontsövetbe fecskendezve, ami aztán úgy begyógyul, hogy nyoma sem marad...
Persze nem olcsó a buli. 1500 - 1600 angol pénzbe is belekerül, de aztán őrzik 25 éven át.
És Magyarországon sem olcsóbb.
Az utódnak kell és kész. S még nekünk is jól jöhet, mert a családtagok szervezete is jó eséllyel befogadhatja a donort.


Szuperbaba. A Doman-programról majd a következő fejezetben. Van aki nem ért vele egyet, de azokkal én nem értek egyet. De ki nem akarná, hogy a gyereke okos és talpraesett legyen?

No egyelőre ennyi.

Hajnal van, három óra, és ezek a kedves emberek éppen az imént értesítettek, hogy ma éjjel dolgozom, tehát a további jó hajnalt!

6 Comments:

At 11:48 PM, Anonymous Anonymous said...

Animal Planet-nek biztos nagy hasznát veszitek :o)
Én utálom ha valmi koncentrálos feladat, tanulás alatt szól a zene.
Mozart bekaphatja nálam a rock 'n'roll a nyerő Roll over Beethowen!
Apropó zene!
Ha a napot nem altatásós muzsikával hajtja nyugovóra a buksiját a gazdatest (anyuci), hanem egy kiadós cuccolással ez hogyan befolyásolja a gyerkőc fejlődését? Netán talán szex mániás lesz?
Nyugizene hallgatás helyett, ilyenkor mi az alternatív megoldás altatásra?
:o)
Kérdéseim a nyitot világ tudományos fejlődésének szolgálatába és a lexiláis tudás gyakorlatba áthelyezése érdekében végzett kutatásaim része.

 
At 10:24 AM, Anonymous Anonymous said...

Jó, de előb irtakózzbe egy heljessirás tanlfoyamra!

 
At 1:48 PM, Blogger Ditte said...

jól van nna nem olvastad h. hajnali 3 kor írt?? és már mócárt sem szólhatott miattam, mert már aludtam.

A kiadós kefélések a mi gyerekünknek max a reggeleire lehetnek hatással, de életünknek ezt a részét nem elemezném tovább. pusz mindenkinek.

ui: azért nekem nagyon tetszik ahogy a Geffi imádja a kis ficánkát már most :))

 
At 2:54 PM, Anonymous Anonymous said...

Aztán megjön a ygerek és rájössz, hogy a könyvek sz@rt sem érnek.
Olyan mint a szex...
Elmondani, olvasva megtanulni nem lehet.
A tapasztalat azt mutatja a gyerekkel semmi gond nem lesz, viszont anya..., na ő lerakja az agyát pihenni egy pár hónapra....
ha hazajössz néha néha jöhetnél depeche mode klubba...
mostaában minden hónapban járok szinte....

 
At 11:56 PM, Anonymous Anonymous said...

Néhanapján nem kelle ide írni valamit?
Azért, mert a Ditte abba hagyta te ne add fel!

 
At 11:44 PM, Anonymous Anonymous said...

Gratulálok apafej!

 

Post a Comment

<< Home