Tuesday, February 21, 2006

Angillusia

Az egyszeru csaladi hazak epitesi strategiaja az eddig latottak alapjan bizonyos , vagy sokkal inkabb szamottevo esetben ragyogo kul- es belcsinyt mutat, de a tapasztaltakbol kiindulva kenytelen vagyok ragyogo mk hadnagyaink egyiket idezni, egeszen pontosan az isteni BB-t: "a szar kipolirozva is csak szar marad".
Miert is? Alapjabol az alap tragikusan nulla, hiszen egy fel metert nem mondanek ragyogonak egy emeletes ha eseteben, hacsak nem eleve biztositasi csalasrol van szo.
A masik az emeletek megoldasa: gerenda vagy mi a szosz izek felulrol bedeszkazva(parketta) alulrol begipszkartonozva (almennyezet).
Nem is csoda hogy egy kis komolyabb beazas komolyabb kiadast jelent, nem beszelve a faanyag idotallo elgombasodasarol.
Az angolok oriasi tehetseget mutatnak az energia pazarlasaban is, hisz kemenyen ragaszkodnak a jol bevalt szigetelhetetlen csiszicsuszi ablakaikhoz, azoknak is a szingli uveges valtozatahoz. A kozponti futest nem nagyon ismerik, de a jo radiatortipusokat sem, igy el sem varhato toluk, hogy a futotest mogotti reszt hovisszavero femfoliaval vonjak be. (Ha esetleg megkerdezik oket, egyertelmuen kijelentik " a futes Angliaban NAGYON draga!")

Es meg csak a felszint kezdtuk el kapargatni...

2 Comments:

At 11:25 AM, Anonymous Anonymous said...

Kopkodook

 
At 12:05 PM, Anonymous Anonymous said...

Nem semmi az epíteszetuk.. Az még europa? Ha igaz amit mondsz akkor mi merfoldekkel(angol) alolrebb jarunk az epitkezesben. Pedig en is szidom a magyar epitoipart, de ott tuti Rotchild lennek gazosra alakitott royce-al es azzal vinnem a "gagyi" keleteuropai melosokat rendes hazat epiteni. A filmekben is csak rohogok a gagyi ablakjaikon, meg a hazibarkacs hazaikon. Itt tavaszodik ramelem nalatok is "szep" az ido. Vagyis nem esik. :-) Pa Vilheim honved

 

Post a Comment

<< Home