Wednesday, February 22, 2006

Nem csak Wilheim meister-nek

Addicio a tegnapihoz:
Csiszi csuszi ablakot hogy pucolnatok? Csak belul? Hihetetlen mennyire praktikus ha utal az ember ablakot tisztitani! Marad a telcsi: hini kek az ablakpuccancsokat jo sok fontmaniert!
De a mi banyalakunk ratesz meg egy kicsit, mert itt mar feltunt a elszoko meleg: oldalra huzigalhato szigetelo ablakok vannak belulre teve. Csiszi csuszi? Igen, ezt aztan mar tenyleg nem kell pucolni, mert belul nem is lehet... gondoljatok csak bele!

Na de ez nem fikazodas, csak az otthon maradottaknak uzenet: a picsaba a szkepticizmussal, meg hogy jaj de szar Magyarorszag! Itt van penz mint a szemet, de penzen agyat es eszt nem lehet venni. Az otthoni fasz politikusok meg oktatasugyi bennfentesek szemet meg mar ki kene nyitni: vissza kalyhahoz - hisz a regi matekkozpontos oktatassal is tobbre mentunk, mint a mostani ledebilizalt semmis nyugatmajmolo es ingovanyossa tett talaju akarmivel.

Mindamellett azert Anglia nem egy tragyadomb, London az ami egy kisse szetzilalt. Sok a latni es tapasztalnivalo, es itt a fovaros az nem minden mint otthol. Nagy ez a hely, na de majd valamikor korbe nezunk jobban...

Aki nem hiszi hogy a vilagon milyen sok nyelv letezik, annak mindenkepp ki kell ide jonnie, mert ebben a varosban aztan az is megeshet vele, hogy az agyon tomott buszon minden egyes embernek mas az anyanyelve. Sokszor rettentoen idegesit is, hogy nem tudok egy nyelvet beazonositani, es van hogy csak az hogy hallok valami erthetetlen beszedet az mar az oruletbe kerget... tudja a franc miert.

Akartam meg ide egy ket rasszista megjegyzest is a masik szinuekkel kapcsolatban, de ezt most elteszem kesobbre, amikor jobban ki kell majd irnom magambol a megfigyeleseimet...

1 Comments:

At 10:27 PM, Anonymous Anonymous said...

Geffert Zoltán hadi tudósítását olvashattuk Londonból a gyarmatlakók és egyébb bevándorlók anyanyelvének kartács tüzéből :o)

 

Post a Comment

<< Home